Balletje rolt weer op de braak

Gepubliceerd op 28 juni 2021 om 14:47

Helmond Sport is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, om kwart voor elf stond in het SolarUnie Stadion de eerste training onder leiding van Wil Boessen op het programma. De trainer die zijn contract heeft verlengd tot en met 2023 had achttien spelers tot zijn beschikking in deze twee uur durende sessie, waaronder de nieuwelingen Robin van der Meer en Bryan van Hove.

De ongeveer dertig aanwezige toeschouwers zagen de bekende gezichten van Dean van der Sluijs, Sander Vereijken, Boyd Reith, Jordy Thomassen, Karim Loukili, Arno Van Keilegom, Jelle Goselink, Jessy Hendrikx, Robin Mantel (Helmond Sport is nog in gesprek met deze Belgische keeper omtrent een verbintenis) en Gaétan Bosiers. Laatstgenoemde is gehuurd van KV Mechelen, ook Ilias Breugelmans (20-jarige rechtsback), Jarno Lion (20-jarige centrale verdediger) en Jules Houttequiet (18-jarige linksbuiten) komen van onze partner uit België. Deze drie spelers maakten afgelopen seizoen deel uit van KV Mechelen O21. Mogelijk dat Helmond Sport de beschikking krijgt over nog meer spelers.

Nando Nöstlinger (23-jarige middenvelder) heeft ook de Belgische nationaliteit, hij was een van de drie aanwezige proefspelers. Afgelopen seizoen werd hij door RKC Waalwijk uitgeleend aan Lokeren-Temse, uitkomend op het vierde niveau in zijn vaderland. In zijn jeugd kwam hij uit voor gerenommeerde clubs als Anderlecht en Rapid Wien, maar wacht nog op zijn debuut in het betaalde voetbal.
De 20-jarige verdediger Paul Fosa Mensah zat afgelopen seizoen zonder club, en speelde daarvoor in de jeugd van Vitesse en Ajax. Hij is de jongere broer van drievoudig Nederlands international Timothy Fosa Mensah.
Keyennu Lont is een 21-jarige rechtsbuiten die afgelopen seizoen bij Feyenoord O21 speelde. Daarvoor kwam hij ook al uit voor de beloften van ADO Den Haag en AZ.

Helmond Sport heeft afscheid genomen van de keepers Stijn van Gassel en Rowen Koot. De drie centrale verdedigers waar Helmond Sport de competitie mee afsloot in de uitwedstrijd tegen De Graafschap, keren eveneens niet meer terug. Guus Joppen, na de winterstop aanvoerder, ging niet in op een voorstel om zijn aflopende contract te verlengen, en koos voor Roda JC. Huurling Alec Van Hoorenbeeck keert terug naar KV Mechelen, het contract met Orhan Džepar liep af.
De huurcontracten van Joël Roeffen, Aaron Bastiaans en Ramon de Wilde (allen VVV-Venlo) zijn niet verlengd, en dat geldt ook voor de verbintenissen met Jeff Stans, Kay van de Vorst, Juul Respen en Dani Theunissen.
Lance Duijvestijn staat nog onder contract voor komend seizoen, maar ontbrak vandaag op de training.

 

Bron: Helmond Sport


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.